Jordánia - Egyéni körutazás autóbérléssel
jelenleg 281.671 Ft

Jordánia - Egyéni körutazás autóbérléssel

Utazási csomag
Létrehozás időpontja: 2024. február 13., kedd
Ref ID: 6377612
ár személyenként jelenleg
281.671 Ft
Utasonként, 2 felnőtt esetén
Létrehozás időpontja: 2024. február 13., kedd
úti célok: Ammán, Petra, Wadi Rum, Akaba, Holt-tenger, Jordánia, Ammán

Részletes útiterv

03 jún.
Indulás: Budapest-Ammán
Indulás
Wizz Air
Wizz Air Wizz Air - W62373
22:45 - Budapest, Budapest Ferenc Liszt (BUD)
3:15 - Amman, Queen Alia Intl (AMM)
+ 1 nap 3ó 30p 0 PC Közvetlen Viteldíj: Basic
Repülőjárat:  W62373
Utasosztály: Economy
Díj neve: Basic
03 jún.
1. Ammán
Maradjon innen:
Az úti célról: Amman, amelyet néhányan a Közel-Kelet kulturális fővárosának tartanak, Jordánia fővárosa. A sivatag és a termékeny Jordán-völgy közötti dombos területen fekszik, és ma már modern és kozmopolita város, tele ultramodern épületekkel, szállodákkal, elegáns éttermekkel, művészeti galériákkal és butikokkal, de mindenhol látható a város hosszú múltjának nyoma. A város szíve a Citadella, ahol római és ammonita romok találhatók. A Citadella tetejéről csodálatos kilátás nyílik a város dombjaira. Bár a város, amit látunk, talán nem olyan régi, a Citadella dombján láthatók a város ősi történelmének nyomai, amely egykor a görög Philadelphia volt. Érdekes régészeti múzeum is található, amelyet érdemes meglátogatni. A közelben található a római színház és néhány múzeum, ahol érdekes mozaikok, ékszerek és jelmezek kiállításai láthatók. A városban sétálva mecseteket és meglepően sokféle templomot, bazárokat és üzleteket találhatunk. Amman egy forgalmas város, ahol a modern és a hagyományos egymás mellett él. Ráadásul Amman tökéletes kiindulópont, ha meg akarja látogatni a város környékét. Ammanból nagyon könnyű eljutni Jerashba, Ajlunba, Pellába, a Holt-tengerhez és a Sivatagi Kastélyokhoz.
Bővebb információ
05 jún.
Autókölcsönző
Skoda Rapid aut
Amman
Amman City
10:30 - 2024. jún. 5.
Queen Alia Intl
Queen Alia Int Airport
9:45 - 2024. jún. 10.
Sofőr életkora

Minimum 21, Maximum 80

Üzemanyag szabályzat

Átvétel és leadás teli tankkal

Általános fizetési feltételek
Prepayment: Full rental price due at time of reservation. At pick-up a valid credit card in main driver's name is required as a guarantee. Prepaid or debit cards, such as Maestro, Visa electron, Visa Premier or Carte Bleue are not accepted.
A foglalásra vonatkozó előleg
Upon collection of the car a security deposit will be blocked on the driver’s credit card. This deposit is determined by supplier considering your selected car category. Please be informed that the value of one tank of fuel and possible traffic fines can be additionally blocked on your credit card. It is recommended to present a credit card with chip, pin code and embossed numbers.Estimated deposit amount:: EUR 300,00
Lopáskár biztosítás
with excess up to 500 EUR
Töréskár biztosítás (CDW)
with excess up to 450 EUR
Felvétel

Amman City - Telefon: +962 6 5518007

Abdelrahman Khaleifeh Street

Nyitvatartás: 08:00 - 20:00
Please follow the address Abdelrahman Khaleifeh Street - Building no. 34 and you will find our office. If you need assistance please call: +962 6 5518007
Leadás

Queen Alia Int Airport - Telefon +962 6 5518007

Airport Road - left service road

Nyitvatartás: 00:00 - 23:59
Our representative will be waiting for you in front of the arrivals hall, holding an addCar sign with your name on it. For further assistance, please call: +962 796666622
Indulás: Ammán-Petra
Nincs járat kiválasztva
05 jún.
2. Petra
Maradjon innen:
Az úti célról: A legendás "Pink City, a 6. században volt az ókori Nabatean királyság fővárosa, ismert a Jordán déli királyságában, és mesés romjai miatt 1985-ben elismerték az UNESCO Világörökség részévé." a római birodalom 106-ban, és a rómaiak tovább bővítették a várost. A közel-keleti Saladin 1189-es meghódítása után Petra felhagyott. A romok a világ legtöbb részén rejtve maradtak, amíg a svájci Johann Ludwig Burckhardt arab tudósként álcázva, 1812-ben behatolt a városba, amelyet a beduinok elfoglaltak. A helyszínt a Steven Spielberg filmben, Indiana Jonesban és az utolsó 1989-es keresztes hadjáratban vették fel, és 2007 júliusában választották az egyik új A világ hét csodája.
Bővebb információ
06 jún.
Jegyek
Private 3 Hours Inside Petra Tour: Treasury from the Top Off the Beaten Track
Private 3 Hours Inside Petra Tour: Treasury from the Top Off the Beaten Track
2 כניסהs ( Utazók 121 év alatti: 2 )
3 hours 10:00 Private 3 Hours Inside Petra Tour: Treasury from the Top Off the Beaten Track
Részletek
Indulás: Petra-Wadi Rum
Nincs járat kiválasztva
06 jún.
3. Wadi Rum
Maradjon innen:
Az úti célról: Az emberek évezredek óta élnek Rum-ban, küzdve a kemény környezetben való túlélésért. Vadászok, pásztorok, gazdák és kereskedők voltak, mivel Rum közel van a nemzeti határokhoz. Még a híres nabateusok is megszállták Rumot, több építményt hagyva maguk után, beleértve egy templomot is. A helyi emberek hírnevet szereztek nemrégiben, amikor csatlakoztak az arab felkelő erőkhöz király Faisal vezetése alatt, és együtt harcoltak Lawrence-szel, Arabiával az Arab Felkelés (1917/18) során a megszálló török és német hadseregek ellen. Lawrence maga is sok hivatkozást tesz Wadi Rumra könyvében, a 'Bölcsesség Hét Oszlopa' című művében, amely címet látszólag egy Rum-i lenyűgöző hegy inspirálta. Lawrence tettei a helyi népmesék részévé váltak, és néhány népszerű turista helyszín az ő nevét viseli, bár az, hogy ő használta-e ezeket a pontos helyszíneket, vitatott. Szinte mindenki, aki ma Wadi Rum környékén él, beduin eredetű, és nemrégig nomád életet éltek, kecskecsordáikra támaszkodva. Ők a találékony, vendégszerető emberek, akik nagyrészt felelősek Wadi Rum turisztikai célponttá fejlesztéséért. Felismerve Wadi Rum egyedülálló természeti és kulturális történelmét, valamint a turizmus létfontosságú jelentőségét a helyi gazdaság számára, Jordánia kormánya 1998-ban védett területté nyilvánította Wadi Rumot. A Világbank támogatásával megbízták a Természetvédelmi Királyi Társaságot, egy nemzeti NGO-t, hogy készítsen egy természetvédelmi tervet és alakítson ki egy helyi emberekből álló csapatot a terület kezelésére. Ez a csapat most az Aqaba Speciális Gazdasági Zóna Hatóság alatt áll, és úttörő módon keresi a módját, hogy helyreállítsa és megvédje Rum érzékeny sivatagi élőhelyeit a folyamatosan növekvő emberi nyomástól.
Bővebb információ
Indulás: Wadi Rum-Akaba
Nincs járat kiválasztva
07 jún.
4. Akaba
Maradjon innen:
Az úti célról: Aqaba Jordánia egyetlen kikötővárosa, amely az ország déli végén, az Aqabai-öbölben található. Aqaba Jordánia ablaka a Vörös-tengerre. Aqaba az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül, ami javította az infrastruktúrát és a létesítményeket. Aqaba stratégiai helyzete miatt, amely Ázsia és Afrika kereskedelmi útvonalainak kereszteződésében található, már i. e. 4000 óta lakott település. Az első világháború alatt az oszmán erőknek el kellett hagyniuk Aqabát egy rajtaütés után, amelyet TE Lawrence (más néven Arab Lawrence) és Sharif Hussein arab erői vezettek 1917-ben, és amelyet Aqabai csatának neveznek. A legfontosabb látnivalók Aqabában: • Aqabai erőd: eredetileg a 14. századból származik, bár a jelenlegi szerkezetet a Mamluk szultán, el-Ghawri Qansawh (1501-1516) építtette, és azóta sokszor átalakították. • Ayla, (a Moevenpick komplexum mellett). Az ősi város, amelyet az iszlám megérkezésekor alapítottak a területen 622-ben. • 4. századi római templom: a történelem legidősebb keresztény temploma. • Aqabai Múzeum: Ez a különleges múzeum kétségtelenül Aqaba egyik fő látványossága, mivel számos értéket, valamint életnagyságú modelleket mutat be a hagyományos életről Jordánia egyik legidősebb városában. Tartalmazza a ritka történelmi képek gyűjteményét is az előző század elejétől napjainkig.
Bővebb információ
Indulás: Akaba-Holt-tenger, Jordánia
Nincs járat kiválasztva
08 jún.
5. Holt-tenger, Jordánia
Maradjon innen:
Az úti célról: A régióban három turisztikai látványosság található: Palesztina; Izrael és Jordánia. Izraelben négy fő helyszínt találunk: 1) az Ein Gedi természetvédelmi terület, amely a Holt-tenger partján található, és az egyik legfontosabb gyógyfürdő. Emellett régészeti leletek is találhatóak, amelyekről úgy gondolják, hogy több mint 5000 évesek; 2) az Ein Gedi Spa, amely természetes kénmedencékkel rendelkezik, amelyek gyógyító tulajdonságokkal bírnak. Emellett van egy édesvízi medence is; 3) Ein Bokek, a Holt-tenger partján található szálloda és spa terület, ahol a strandok nagy sótartalmúak; és, 4) Masada, amely a Masada régészeti lelőhely, Izrael egyik leglátogatottabb helye, nagyon fontos a zsidó nép számára, és Nemzeti Parkká nyilvánították. Ami Jordániát illeti, kilenc nemzetközi franchise nyitott szállodát a King Hussein Bin Talal Kongresszusi Központ mellett, a Holt-tenger keleti partján található apartmanokkal együtt. 2015. november óta a Holt-tenger panorámás ösvényét 40 jordániai régészeti lelőhellyel együtt vették fel. Palesztinában a fő látványosság a Qumran-barlangok; ez a hely, ahol a Holt-tengeri kéziratokat felfedezték, néhány kilométerre délre Jerikótól, a Júdeai-sivatag sziklás területén található.
Bővebb információ
Indulás: Holt-tenger, Jordánia-Ammán
Nincs járat kiválasztva
09 jún.
6. Ammán
Maradjon innen:
Az úti célról: Amman, amelyet néhányan a Közel-Kelet kulturális fővárosának tartanak, Jordánia fővárosa. A sivatag és a termékeny Jordán-völgy közötti dombos területen fekszik, és ma már modern és kozmopolita város, tele ultramodern épületekkel, szállodákkal, elegáns éttermekkel, művészeti galériákkal és butikokkal, de mindenhol látható a város hosszú múltjának nyoma. A város szíve a Citadella, ahol római és ammonita romok találhatók. A Citadella tetejéről csodálatos kilátás nyílik a város dombjaira. Bár a város, amit látunk, talán nem olyan régi, a Citadella dombján láthatók a város ősi történelmének nyomai, amely egykor a görög Philadelphia volt. Érdekes régészeti múzeum is található, amelyet érdemes meglátogatni. A közelben található a római színház és néhány múzeum, ahol érdekes mozaikok, ékszerek és jelmezek kiállításai láthatók. A városban sétálva mecseteket és meglepően sokféle templomot, bazárokat és üzleteket találhatunk. Amman egy forgalmas város, ahol a modern és a hagyományos egymás mellett él. Ráadásul Amman tökéletes kiindulópont, ha meg akarja látogatni a város környékét. Ammanból nagyon könnyű eljutni Jerashba, Ajlunba, Pellába, a Holt-tengerhez és a Sivatagi Kastélyokhoz.
Bővebb információ
10 jún.
Indulás: Ammán-Budapest
Vissza
Pegasus Airlines
Pegasus Airlines Pegasus Airlines
3:40 - Amman, Queen Alia Intl (AMM)
12:50 - Budapest, Budapest Ferenc Liszt (BUD)
10ó 10p 1 Átszállás Viteldíj: Basic
PC
PC Pegasus Airlines - PC 721
3:40 - Amman, Queen Alia Intl (AMM)
5:55 - Istanbul, Sabiha Gokcen (SAW)
Repülőjárat:  PC721
Utasosztály: Economy
Díj neve: Basic
5ó 50p - átszállás itt: Istanbul, Sabiha Gokcen (SAW)
PC
PC Pegasus Airlines - PC 331
11:45 - Istanbul, Sabiha Gokcen (SAW)
12:50 - Budapest, Budapest Ferenc Liszt (BUD)
Repülőjárat:  PC331
Utasosztály: Economy
Díj neve: Basic
ár személyenként jelenleg
281.671 Ft
Utasonként, 2 felnőtt esetén
Módosítás
Foglaljon közvetlenül, változtatás nélkül
Utazás összegzése
2 Felnőtt
Éjszaka 7
Az útiterv tartalma
Úti célok 6
Járatok 2
Szálláshelyek 6
Autóbérlés 1
Tevékenységek 1

Tippjeink az utazáshoz

Ezeket az utazásokat ajánljuk

További tippjeink