Egyiptom - Egyéni körutazás üdüléssel
jelenleg 664.141 Ft

Egyiptom - Egyéni körutazás üdüléssel

Utazási csomag
Létrehozás időpontja: 2024. február 14., szerda
Hivatkozási azonosító: 6318992
ár személyenként jelenleg
664.141 Ft
Utasonként, 2 felnőtt esetén
Létrehozás időpontja: 2024. február 14., szerda
úti célok: Gíza, Kairó, Luxor, Hurghada

Részletes útiterv

03 jún.
Indulás: Budapest-Gíza
Indulás
Turkish Airlines
Turkish Airlines Turkish Airlines
13:55 - Budapest, Budapest Ferenc Liszt (BUD)
19:50 - Cairo, Cairo Intl (CAI)
4ó 55p 2 PC 1 Átszállás
TK
TK Turkish Airlines - TK 1034
13:55 - Budapest, Budapest Ferenc Liszt (BUD)
17:10 - Istanbul, Istanbul Airport (IST)
Repülőjárat:  TK1034
Utasosztály: Economy
Díj neve: ECONOMY
1ó 15p - átszállás itt: Istanbul, Istanbul Airport (IST)
TK
TK Turkish Airlines - TK 694
18:25 - Istanbul, Istanbul Airport (IST)
19:50 - Cairo, Cairo Intl (CAI)
Repülőjárat:  TK694
Utasosztály: Economy
Díj neve: ECONOMY
03 jún.
1. Gíza
Leállítás bekapcsolva
Az úti célról: A csodák legidősebbike, és furcsa módon az egyetlen, ami eljutott hozzánk, az Egyiptomban található gízai piramisok monumentális csoportja. Mindannyian hallottunk róluk és ismerjük a megjelenésüket, ahogyan azt is tudjuk, hogy a fáraók sírjai voltak. De menjünk közelebb, és fedezzünk fel néhány érdekes részletet. Az egyiptomiak hosszú idővel ezelőtt kezdtek piramisokat építeni, az egész Óbirodalom idején: A legidősebbek mintegy ÖTEZER évesek! Valójában a legidősebb ismert a szakkarai lépcsős piramis, Fáraó Dzsózer sírja, amely i.e. 2750-ből származik. A piramis feltalálója a nagy Visir és híres bölcs, Inhotep volt. Az első példa után az egyiptomiak a Középbirodalom idejéig folytatták a piramisok építését, ahol az alagsori sírt használták a piramisok helyett. Mindazonáltal az Óbirodalomból nem kevesebb, mint nyolcvan ilyen maradt meg, amelyek Alsó-Egyiptomban találhatóak. Képzeljük el most, hogy jelen vagyunk Fáraó Khufu temetési szertartásán. Egy könnyű hajó visz minket a Níluson az ősi fővárosból, Memphisből, a külvárosi nekropoliszba, a hatalmas gízai síkságra. Ott temetkezési építmények sokasága található, mert ez a temető, ahova a főváros összes lakója, nemesek vagy gazemberek mennek. Hajónk megáll: egy papcsoport vár ránk a parton. Mögöttük vár a kifejezetten fáraónk számára épített templom, ahol őt istenként fognak imádni (nem isteni természetű?). Itt készítik elő a fáraó testét és helyezik be a szarkofágba. Ezután egy delegáció viszi el a temetési útvonalon keresztül a sírjába. Már látjuk a piramisokat. Lenyűgöző tömege kiemelkedik a síkság horizontján, szájunk tátva marad. Az egész kő! Rendkívül nehéz gránitblokkok, egy méter magasak, olyan szorosan alkotják a sorokat, hogy nem lehet közéjük kést beilleszteni. A kövek sorai festettek, különböző színű sávokat alkotva; A csúcs arany. Az összes piramis, abszolút minden, ugyanazt az irányzatot követi: északra vannak tájolva teljes pontossággal. A piramis oldalainak lenyűgöző lejtése 51 fok, amikor közelebb kerülünk, az az érzésünk, hogy a piramis "ránk esik". A környéken találhatóak a kisebb piramisok és a (ferde falú téglalap alakú épületek) a magas rangú tisztségviselők számára.
Bővebb információ
Indulás: Gíza-Kairó
Nincs járat kiválasztva
03 jún.
2. Kairó
Maradjon innen:
Az úti célról: Kairó, Afrika és a Közel-Kelet egyik legnagyobb városa, Egyiptom fővárosa. Kairó számos civilizáció, kultúra és vallás számára nagy jelentőségű központ volt. A fáraótól és a görög-rómaitól az oszmánig és az európaiig, valamint a zsidó, keresztény és iszlám mellett minden identitása erős nyomot hagyott Kairóban, így a világ egyik legizgalmasabb városává vált. A Gízai fennsík, amely magában foglalja a gízai piramisokat és a szfinxet, az ókori világ hét csodájának egyetlen megmaradt műemléke és az ország leghíresebb turisztikai látványossága. A piramisok puszta tömege félelmetes. Az iszlám Kairó, a történelmi Kairó központja, a legjobb, ha gyalog végezzük el. A belvárostól keletre található, tele bájos kis mecsetekkel és szökőkutakkal. A legfontosabb látnivalók a Citadella, a Mohamed Ali mecset, a Khan el Khalili, a fő bazár, néhány történelmi mecset és a középkori építészet bemutatása, valamint Kairó néhány török fürdője vagy Hammams. A kairói látogatás nem teljes az Egyiptomi Múzeum megtekintése nélkül. Egzotikus hangulat, kaotikus forgalom, több ezer minaret, zaj, bájos emberek, Kairó lenyűgöző város. A világ kevés városa meghaladja Kairót a műemlékek vagy építészeti stílusok számában. Kairó nem egy közönséges város, Kairó egy egész világ.
Bővebb információ
03 jún.
Transfer
Transzfer Cairo Intl (CAI)-ról Steigenberger Hotel El Tahrir-ra

Shuttle

Standard Shared Standard Shuttle (Busz)
  • Nincs várakozási idő
04 jún.
Jegyek
Private guided tour to Giza Pyramids, and Great Sphinx
Private guided tour to Giza Pyramids, and Great Sphinx
2 כניסהs ( Felnőttek 12-től 100 éves korig: 2 )
From 4 to 5 hours 09:00 Tour with Car and Guide Only
Vissza nem térítendő
Részletek
06 jún.
Indulás: Kairó-Luxor
Egyptair
Egyptair Egyptair - MS60
0:30 - Cairo, Cairo Intl (CAI)
1:30 - Luxor, Luxor Intl (LXR)
1ó 0p Közvetlen
Repülőjárat:  MS60
Utasosztály: Economy
Díj neve: Economy
06 jún.
3. Luxor
Maradjon innen:
Az úti célról: Luxor az első számú utazási célpont Felső-Egyiptomban és a Nílus-völgyben. Az Ó- és Újbirodalmi Egyiptom dinasztikus és vallási központja, Luxorban sok minden várja az utazókat: hatalmas templomok, ősi királyi sírok, lenyűgöző sivatagi és folyói látványosságok, valamint pezsgő modern élet. Luxor számos építészeti emlékműve bekerült az UNESCO világkulturális örökség listájába. Luxor a Nílus keleti oldalán található Luxor városból, a Luxortól északra fekvő Karnak városából és a Luxorral szemben, a Nílus nyugati oldalán fekvő Thebából áll. A Királyok völgye az egyik fő ok, amiért a turisták Luxorba látogatnak. Ez egy hatalmas hely, tele különböző méretű sírokkal, amelyeket a hatalmas fáraók, királynők és nemesek számára építettek pompásan. Itt találták meg Tutankhamon sírját az 1920-as években, szinte érintetlenül. Luxor további fő látványosságai: a Luxor és Karnak templomegyüttesek, Medinet Habu, a nemesek sírjai, a Ramesseum templom és a Királynők völgye. Gyönyörű és ősi, Luxor a világ legjobb antik gyűjteménye.
Bővebb információ
07 jún.
Jegyek
VIP 4-Hours Private Tour Valley Kings & Hatshepsut Temple & Lunch
VIP 4-Hours Private Tour Valley Kings & Hatshepsut Temple & Lunch
2 כניסהs ( Felnőttek 6-től 81 éves korig: 2 )
4 hours 10:00 car+driver+guide+lunch
Vissza nem térítendő
Részletek
08 jún.
Jegyek
Sightseeing Tour To Aswan From Luxor
Sightseeing Tour To Aswan From Luxor
2 כניסהs ( Felnőttek 12-től 100 éves korig: 2 )
12 hours 06:00 Only Private Car With Driver
Vissza nem térítendő
Részletek
09 jún.
Indulás: Luxor-Hurghada
Egyptair
Egyptair Egyptair
21:10 - Luxor, Luxor Intl (LXR)
1:30 - Hurghada, Hurghada Intl (HRG)
+ 1 nap 4ó 20p 1 PC 1 Átszállás
MS
MS Egyptair - MS 269
21:10 - Luxor, Luxor Intl (LXR)
22:20 - Cairo, Cairo Intl (CAI)
Repülőjárat:  MS269
Utasosztály: Economy
2ó 10p - átszállás itt: Cairo, Cairo Intl (CAI)
MS
MS Egyptair - MS 42
0:30 - Cairo, Cairo Intl (CAI)
1:30 - Hurghada, Hurghada Intl (HRG)
Repülőjárat:  MS42
Utasosztály: Economy
09 jún.
4. Hurghada
Maradjon innen:
Az úti célról: Hurghada egy üdülőváros Egyiptom Vörös-tengeri partján. Egykori kis és jelentéktelen halászfalu, ma Hurghada üdülőhelye alig ismerhető fel korábbi életéből, és az egész Egyiptomban a leglátogatottabb turistacélponttá nőtte ki magát, több mint 100 különböző szállodával, melyek közül sok a partvonal mentén található. Híres kiváló búvárkodási lehetőségeiről, Hurghada különösen vonzó azok számára, akiknek kevés tapasztalatuk van a búvárkodásban, és akik a víz alatti zátonyokat és lenyűgöző tengeri életet jönnek megcsodálni. A fő ok, amiért Hurghadát meg kell látogatni, a Vörös-tenger, amely kiváló a búvárkodásra vagy a snorkelingre. Láthatók hihetetlen korallzátonyok és százféle trópusi hal mindössze 10 m-re a parttól. Hurghada olyan tevékenységeket kínál, amelyeket a Földön sehol máshol nem találhatunk: quad-biking száz mérföldre a Szaharába egy beduin törzzsel való teázásra, majd teveháton átkelés a Bibliai síkságokon, hogy megnézzük a távoli és ősi csodákat; búvárkodás és snorkeling egy vibráló és színes korallzátony körül; hajókirándulások a lakatlan Nagy és Kis Gifton szigetekre; úszás a meleg tengerben; jó vásárlási lehetőségek; kiváló és változatos konyha a világ minden tájáról, stb. Ha úgy döntene, hogy szállodai komplexumában marad a szünete ideje alatt, sokkal többet hagyna ki, mint amire számított.
Bővebb információ
14 jún.
Indulás: Hurghada-Budapest
Vissza
Air Cairo
Air Cairo Air Cairo - SM2914
12:05 - Hurghada, Hurghada Intl (HRG)
15:05 - Budapest, Budapest Ferenc Liszt (BUD)
4ó 0p 0 PC Közvetlen
Repülőjárat:  SM2914
Utasosztály: Economy
Díj neve: Economy With Restrictions
Megjegyzések:

Miért jó, hogy itt vagy és nálunk foglalsz?

        

Ezt a programot kedvedre alakíthatod:

dátumok, járatok, szállodák, programok – amit, csak szeretnél, amikor szeretnéd!

 

Kiválaszthatod a legjobb árakat:

számos szolgáltató áraiból találod nálunk a legkedvezőbbeket, egy helyen, nem kell neked összehasonlítgatnod az árakat és oldalakat.

 

Mi itt vagyunk mögötted:

az 1000 Út szakmai csapatának bármikor kérheted a segítségét, ha elakadnál vagy bizonytalan vagy, vagy utazás közben bármi kérdésed adódna, mindezt magyarul, hosszú várakoztatás és chatablakok nélkül telefonon vagy e-mailben.

 


Mit tartalmaz az ár? 


a repülőjegyet vagy jegyeket illetékkel és a megjelölt poggyásszala szállást a megjelölt szállodákban, kétágyas szobábana megjelölt ellátásta megjelölt transzfereket és fakultatív programokat (amennyiben szerepel az összeállított utazásban)

 


A fenti szolgáltatások az általunk összeválogatott csomagra vonatkoznak. TIPP: Frissítés után ellenőrizd, hogy az összes korábbi szolgáltatás bekerült-e az ajánlatba (szállás, transzferek, programok stb.) Ha valami hiányozna, a foglalás során hozzáadhatod az ajánlathoz.

 

Mit nem tartamaz az ár, de felmerülhet az utazás során?

Útlemondási biztosítást, utasbiztosítást, egyéb extra ellátás, további transzferek, feladható poggyászt, elsőbbségi beszállást, további programokat. 


FONTOS: az ár nem tartalmazza a beutazáshoz esetleg szükséges vízumokat, beutazási engedélyeket, regisztrációkat stb. Ezek országonként változhatnak, kérjük foglalás előtt tájékozódj az aktuális beutazási feltételekről, vagy keresd kollégáinkat az információval kapcsolatban.

 

Tetszik ez az utazás? Vagy valamit módosítanál? Akkor a módosítás gombra kattintva szabadon változtathatod: járatokat és szállást cserélhetsz, programokat vehetsz ki vagy adhatsz hozzá, és átütemezheted az egész utat egy számodra megfelelőbb időpontra. Csak a fantáziádon múlik, mit hozol ki belőle! Ha pedig pont ezt kerested, a foglalás gombra kattintva egy árfrissítés után le is foglalhatod a csomagot. A frissítés azért szükséges, mert ezekhez az ötletekhez nem készült fix foglalás, mindig az aktuálisan szabad helyek és árak alapján tudod lefoglalni az ajánlatot.


Foglalás után az árak már nem változnak!

 

Ha kérdésed van, hívd bátran kollégáinkat: +36 1 354 3996 vagy írj nekünk: booking@1000ut.hu-ra

Ha bizonytalan vagy, vagy csak kíváncsi rá kik is vagyunk és milyen csapat áll mögötted, ismerd meg kollégáinkat ide kattintva.

Foglalásod és utazásod velünk biztonságban lesz, hiszen tapasztalt munkatársaink minden kérdésedben segítenek majd, magyar nyelven a legjobb tudásuk szerint!

ár személyenként jelenleg
664.141 Ft
Utasonként, 2 felnőtt esetén
Módosítás
Foglaljon közvetlenül, változtatás nélkül
Utazás összegzése
2 Felnőtt
Éjszaka 11
Az útiterv tartalma
Úti célok 4
Járatok 4
Szálláshelyek 3
Programok 3
Transzfer 1

Tippjeink az utazáshoz

Ezeket az utazásokat ajánljuk

További tippjeink